Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017

Kinderen van basisscholen in verschillende regio’s kunnen samen prachtige paardensportdagen beleven tijdens de Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017. Het is een nieuw kampioenschap en uniek, omdat je voor je school kunt uitkomen op je eigen pony, een manegepony, maar ook zonder pony. De onderdelen zijn dressuur, behendigheidscross, cross run en ruiterfitness! Enthousiaste paardensportaccommodaties kunnen zich opgeven via de KNHS om de basisschoolkampioenschappen te organiseren in hun regio. Er kan promotie worden gemaakt via de gemeenten en scholen. De KNHS i.s.m. Equi Projects zorgen voor de ondersteuning aan de paardensportaanbieders om de Basisschoolkampioenschappen te organiseren en te promoten met een model draaiboek en model documenten.  Kinderen kunnen zich opgeven bij de organiserende accommodatie en/of online.


Kies voor dressuur, cross, ruiterfitness en/of cross run en geef je op.

Je doet individueel of als schoolteam van twee personen mee in één of meerdere rubrieken naar keuze. Je kunt meedoen als leerling uit groep 6, 7 of 8 met eigen pony (vanaf F3 of B), op een manegepony (vanaf F3), maar ook zonder pony (dus ook niet-ruiters). Je start in een rubriek op je eigen huidige niveau:


1. Dressuur (eigen- of manegepony)

2. Behendigheid Cross (eigen- of manegepony)
3. Ruiterfitness parcours (zonder pony)

4. Cross run (zonder pony).

Rij je als team in je rubriek, dan worden de teamresultaten bij elkaar opgeteld en gedeeld door twee voor de eindscore. Deelname is helemaal gratis! Kijk gauw of een manege of rijvereniging bij jou in de buurt de Basisschoolkampioenschappen organiseert en wanneer!!


Je komt uit voor je eigen school en regio

De volgende paardensportaccommodaties organiseren de basisschoolkampioenschappen in de provincie Gelderland. Op de maneges zijn de inschrijflijsten waarop je je kunt opgeven individueel of als team. Hieronder alle voorlopige paardensportaanbieders die meedoen. Hier komen meer bij:

1.   Regio: Arnhem en omgeving                                   Accommodatie: Manege Groessen, Groessen
Datum: Zondag, 8 oktober 2017                           Locatie en contact op:
www.ponyrijdenmetplezier.nl 

3.   Regio: Rijk van Nijmegen                                       Accommodatie: Hippisch Centrum La Grande, Beuningen
Datum: okt - november 2017........volgt             Locatie en contact op:
www.hippischcentrumlagrande.nl 

4. Regio: Rijk van Nijmegen                                       Accommodatie: Manege Ravenswaaij, Ravenswaaij (optie)
Datum: okt - november 2017........volgt             Locatie en contact op: www.manegeravenswaaij.nl

5.   Regio: Stedendriehoek                                           Accommodatie: Manege Pothoven, Beemte Broekland
Datum: okt - november 2017........volgt             Locatie en contact op:
www.manegepothoven.nl Inschrijven

De inschrijving verloopt via de paardensportaanbieders. Let op: het is geen officiële wedstrijd, punten worden niet geregistreerd en wedstrijdtenue voor ruiter en paard is niet nodig. Bij voorkeur zien we ruiters in een schoolshirt deelnemen. Wel is een cap en rijlaarzen of jodphurs met chaps vereist en voor de behendigheidscross, een bodyprotector. Er kunnen maximaal 20 kinderen per rubriek deelnemen. Inschrijven kan tot twee weken voor het kampioenschap. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn hier natuurlijk bij aanwezig om je aan te moedigen. KNHS-/FNRS-lidmaatschap

Voor deelname aan de Basisschoolkampioenschappen heb je als ruiter minimaal F3-niveau of een winstpunt in de B nodig en is een KNHS/ FNRS-lidmaatschap verplicht. Is je  lidmaatschap inmiddels verlopen? Dan kun je deze opnieuw aanvragen bij de KNHS. Dit kan eenvoudig via de KNHS website. Je bent dan direct compleet verzekerd op, naast en rondom het paard. Je kunt gebruik maken van vele lidmaatschapsvoordelen en je ontvangt 4x per jaar het magazine Paard&Sport. Snel geregeld. Doe je mee zonder pony aan het ruiterfitness parcours of cross run, dan heb je geen KNHS/ FNRS-lidmaatschap nodig en kun je zo meedoen.


We zien je graag !

Wil je graag meedoen? Vraag je klasgenootjes, paardrijvrienden- of vriendinnen, vraag je ouders en geef je op voor de Basisschoolkampioenschappen Paardensport 2017 met fun, manegesport en wedstrijdsport. Ga voor meer informatie naar een deelnemende manege bij jou in de buurt en schrijf je in. Heel veel plezier!