KNHS Basisscholen Competitie Paardensport

Kinderen van basisscholen in verschillende regio’s kunnen samen prachtige paardensportdagen beleven tijdens de KNHS Basisscholen Competitie Paardensport. Deze zijn opgezet en worden mede uitgevoerd in samenwerking met Equi Projects. Het is een nieuw kampioenschap en uniek, omdat je voor je school kunt uitkomen op je eigen pony, een manegepony, maar ook zonder pony. De onderdelen zijn dressuur, behendigheid cross, cross run en ruiterfitness! Enthousiaste paardensportaccommodaties kunnen zich opgeven via de KNHS om de basisscholen competitie te organiseren in hun regio. Er kan promotie worden gemaakt via de gemeenten en scholen. De KNHS i.s.m. de KNHS Regio's en provincie zorgen voor de ondersteuning aan de paardensportaanbieders om de Basisscholen Competitie te organiseren en te promoten met een model draaiboek, model documenten en promotie materialen. Kinderen kunnen zich opgeven bij de organiserende accommodaties en/of online.


Kies voor dressuur, cross, ruiterfitness en/of cross run en geef je op.

Je doet individueel of als schoolteam van twee personen mee in één of meerdere rubrieken naar keuze. Je kunt meedoen als leerling uit groep 6, 7 of 8 met eigen pony (vanaf F3 of B), op een manegepony (vanaf F3), maar ook zonder pony (dus ook niet-ruiters). Je start in een rubriek op je eigen huidige niveau:
1. Dressuur (eigen- of manegepony)

2. Behendigheid Cross (eigen- of manegepony)
3. Ruiterfitness parcours (zonder pony)

4. Cross run (zonder pony).

Rij je als team in je rubriek, dan worden de teamresultaten bij elkaar opgeteld en gedeeld door twee voor de eindscore. Deelname is helemaal gratis!  Iedere FNRS Manege of KNHS Rijvereniging kan de KNHS Basisscholen Competitie Paardensport bij jou in de buurt organiseren. Vraag ernaar of kijk op de KNHS site: www.knhs.nlInschrijven

De inschrijving verloopt via de paardensportaanbieders. Let op: het is geen officiële wedstrijd, punten worden niet geregistreerd en wedstrijdtenue voor ruiter en paard is niet nodig. Alle ruiters doen mee in hun schoolshirt. Wel is een cap en rijlaarzen of jodphurs met chaps vereist en voor de behendigheidscross, een bodyprotector. Er kunnen maximaal 20 kinderen per rubriek deelnemen. Inschrijven kan tot twee weken voor de competitie. Ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s zijn ook van harte welkom. KNHS-/FNRS-lidmaatschap

Voor deelname aan de KNHS Basisscholen Competitie Paardensport heb je als ruiter minimaal F3-niveau of BB-niveau nodig en is een KNHS/ FNRS-lidmaatschap verplicht i.v.m. je verzekering. Is je lidmaatschap inmiddels verlopen? Dan kun je deze opnieuw aanvragen bij de KNHS. Dit kan eenvoudig via de KNHS website. Je bent dan direct aanvullend verzekerd op, naast en rondom het paard. Je kunt gebruik maken van vele lidmaatschapsvoordelen en je ontvangt 4x per jaar het magazine Paard&Sport. Snel geregeld. Doe je mee zonder pony aan het ruiterfitness parcours of cross run, dan heb je geen KNHS/ FNRS-lidmaatschap nodig en kun je zo meedoen!


We zien je graag !

Wil je graag meedoen? Vraag je klasgenootjes, paardrijvrienden- of vriendinnen, vraag je ouders en geef je op voor de KNHS Basisscholen Competitie Paardensport met fun, manegesport en wedstrijdsport. Ga voor meer informatie naar een deelnemende manege of vereniging bij jou in de buurt en schrijf je in. Heel veel plezier!