Ruiterfitness bij jou op stal

Steeds meer ruiters worden zich bewust van het nut en de fun van het zelf fit zijn en fit blijven naast het paardrijden. Door de introductie van Ruiterfitness, met name door top dressuurruiter Adelinde Cornelissen, is dit snel populair geworden. Iedere paardensporter (wedstrijdgericht of recreatief) kan fit en flexibel zijn en blijven via ruiterspecifieke oefeningen op de grond, en ja .... zonder paard. Ieder paard zal zijn ruiter hiervoor dankbaar zijn. 


Via het programma van Fit en Veilig is er een mogelijkheid voor instructeurs om een cursus te volgen om naast de paardrijlessen ook ruiterfitness te geven. Maar instructeurs hebben vaak tijd te kort om hiervoor een trainingsprogramma op te zetten en doelgericht met de ruiters op de grond aan de slag te gaan. Daarom biedt de Equi Fitness Club ruiterfitness programma's aan voor paardensportaanbieders, om in te zetten als aanvulling op de paardrijlessen. Deelnemers worden lid bij de Equi Fitness Club en hiervoor ontvangt de paardensportaanbieder ieder kwartaal een trainingsprogramma met oefeningen op maat, een instructieochtend voor uitleg en het oefenen van de programma onderdelen en coaching waar nodig tijdens het programma. De instructeurs worden instructie-lid van de Equi Fitness Club om de trainingen te kunnen geven. 

 

Het is ook mogelijk om voor de instructiegroep van de manege/ stal of vereniging eerst een small group trainingsprogramma te geven van 8 trainingen om een boost te geven aan de eigen fitheid en de oefeningen uit het programma zelf goed onder de knie te krijgen.  

 

Ons doel is om paardrijdend Nederland in de volle breedte van de sport fit, flexibel, krachtig en goed in balans te paard te laten gaan, of dit nu in de dressuurtraining is, in een springparcours of in volle galop is door de natuur. Ruiterfitness bevorderd prettig en veilig paardrijden voor ruiter en paard. Equi Projects maakt hierbij gebruik van de oefeningen van het ATC, dans-, fitness-, poweryoga, bootcamp-, hardloop en natuurlijk paardrijervaring. Het programma is geschikt voor iedereen zonder fysieke of medische problemen en voor alle niveaus door oefeningen op maat te kunnen verzwaren of vergemakkelijken. Vraag de folder aan voor meer informatie en tarieven of bel en maak een afspraak ter kennismaking.