Workshops Veilig Sportklimaat

Sportplezier

Sportbonden &  NOC*NSF werken samen aan het actieplan ‘Naar een veiliger sportklimaat’. Hoe? Door bestuurders, ondernemers, instructeurs, officials, sporters en hun ouders te leren hoe je Sportplezier stimuleert. En in te grijpen als het mis gaat. 


Sportaanbieders & Bestuurders

Als sportaanbieder en bestuurder heb je een sleutelrol in het creëren van een veilig sportklimaat. Je stuurt je vereniging of bedrijf aan en zorgt dat iedereen met plezier sport. Dat doe je niet alleen, maar samen met medewerkers, instructeurs, officials, sporters, ouders en vrijwilligers. Als sportaanbieder en bestuurder bepaal je waar jullie voor staan en voer je het beleid uit. Ook ben je degene die ingrijpt als sporters, ouders, instructeurs of vrijwilligers over de schreef gaan en wanneer er een incident plaatsvindt. Het is dan niet altijd makkelijk om sportaanbieder en bestuurder te zijn. Om je te helpen een veilige sportsfeer te creëren en te behouden zijn er workshops en producten die je handvatten geven: 

Besturen met een visie

 

Duur: 3 bijeenkomsten 

Voor: 2-3 bestuurders van 5 verschillende verenigingen 

 

Hoe zorg je eigenlijk voor een sterke basis binnen een vereniging? Je leert het in de workshop Besturen met een Visie - de basis. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in jouw sterke en verbeterpunten, je leert hoe je een sterke organisatiestructuur opzet, hoe je beleid ontwikkelt en hoe je jouw vereniging effectief aanstuurt. Ook wissel je samen met andere bestuurders ervaringen en ideeën uit over ‘goed’ verenigingsbestuur. 

 

 

Wil je graag deelnemen aan de workshop Besturen met een Visie? Laat het ons weten. 

Download
Gereedschap voor bestuurlijke vernieuwers
Bestuurlijke vernieuwing.pdf
Adobe Acrobat document 3.9 MB

Sportief Besturen

 

Duur: 1 bijeenkomst 

Voor: 2-3 bestuurders van 5-7 verschillende verenigingen 

 

Hoe creëer je eigenlijk een ‘veilig sportklimaat’? Na het volgen van de workshop Sportief Besturen weet je het. Tijdens deze workshop ontwikkel je als bestuurder een visie op sportiviteit en respect en leer je hoe je deze visie communiceert en verankert in jouw vereniging. Tijdens de workshop leer je door middel van actuele cases ook om invulling te geven aan de verschillende rollen die je als bestuurder hebt. Bekijk hier de flyer Sportief Besturen.

 

Wil je graag deelnemen aan een Sportief Besturen workshop? Laat het ons weten.

Download
Flyer Sportief Besturen
flyer sportief besturen (def).pdf.pdf
Adobe Acrobat document 425.1 KB

Lang Leve Sportouder


Duur: 2 uur
Voor: Ouders, bestuur en instructeurs van vereniging.

 

De helft van de kinderen stopt met sporten omdat ze er geen plezier meer in hebben. Ouders hebben hier veel invloed op. Hoe? Dat vertellen de kinderen met name zelf. De thema-avond ‘Lang leve de sportouder’ is er voor alle ouder van sportende kinderen.

Tijdens de workshop gaan we in op het sportplezier van kinderen en de rol die ouders daarin hebben. Samen proberen we de vraag ‘Wat kan er verwacht worden van de ouders langs de zijlijn?’ te beantwoorden.


Lijkt het je wat om deze thema-avond te organiseren? Neem dan contact op.

Download
Sportplezier kaarten Stoplichtspel
Kaartenstoplichtspel1.pdf
Adobe Acrobat document 258.6 KB

Sportplezier kaarten Stoplichtspel
Laat kinderen met de instructeur invullen wat ze wel leuk (groen), minder leuk (oranje) en echt niet leuk vinden van hun ouders langs de bakrand of wedstrijdring of in de auto/ vrachtwagen onderweg naar lessen of wedstrijden.  En laat ze daarna aan de ouders zien en nodig ze uit voor een Workshop "Lang Leve de Sportouder".

Trainer Veilig Sportklimaat en Sportplezier
Christel de Boer van Equi Projects is opgeleid trainer in Besturen met een Visie, Sportief Besturen en Lang Leve de Sportouder. Deze training is opgedaan in het voormalig werk als Accountmanager/ verenigingsadviseur bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS).